SDG 9.3:
Kennis en innovatie

Deze maand hebben we het regelmatig over de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.
  • Datum: 17 november 2022

SDG 9.3

Deze maand hebben we het regelmatig over de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. SDG 9.3 gaat over kennis en innovatie.
Fennenoord heeft een innovatief productieproces ontwikkeld dat geheel bestaat uit in de praktijk bewezen processen. Maar er is iets bijzonders gedaan. De technieken worden anders toegepast. Hierdoor is het businessmodel niet gebaseerd op 1 of 2 bronnen van inkomsten, maar weet Fennenoord 4 bronnen van inkomsten te creëren. Daarbij is de eventuele verkoop van restwarmte niet meegeteld.

Nieuwe ontwikkelingen en optimalisatie van de huidige bedrijfsprocessen brengt Fennenoord onder in een kenniscentrum, bestaande uit een werkplaats, een deel van de laboratoriumfaciliteiten en kantoorruimte.
Fennenoord wil een rol als R&D partner op het gebied van biobased productie. Deze rol pakt zij op met andere innovatieve bedrijven, samenwerkend binnen het consortium Symbiose ABC.
De eigen laboratoria en andere faciliteiten zullen dienst doen als samenwerkingsplek voor overheden, ondernemingen en kenniscentra.
De Fennenoord locatie wordt zodoende een hotspot voor kennis en innovatie en zal daarmee nieuwe ontwikkelingen genereren die enerzijds het voortbestaan van Fennenoord verzekeren en anderzijds haar bestaansrecht onderstrepen. De combinatie van bedrijven in Symbiose ABC is o.i. een ideale voedingsbodem voor innovatie op het gebied van biobased producten, duurzame energie en fermentatiechemie (waarbij geen fossiele bronnen gebruikt worden).

Omdat wij bijdragen aan de SDG’s zijn wij finalist geworden voor de verkiezing Starter met Impact Oost-Nederland 2022. Meer dan 200 startende ondernemingen deden mee aan de voorronde. En nu mag jij op ons stemmen! Mogen we op je stem rekenen?

Fennenoord finalist ‘Starter met Impact Oost-Nederland 2022’

Neem Contact Op

2 + 14 =

Albertus van Leusenweg 14
7425 CE Deventer


+31 (0) 570 763 764