SDG 9.2:
Versterking en verduurzaming bedrijfsleven

Deze maand hebben we het regelmatig over de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.
  • Datum: 17 november 2022

SDG 9.2

Deze maand hebben we het regelmatig over de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. SDG 9.2 vraagt aandacht voor de versterking en verduurzaming van het bedrijfsleven.

Duurzame bedrijvigheid omvat duurzame productieprocessen en duurzame waardeketens. Dan gaat het dus ook over energie intensiteit van een bedrijfsproces en de meerwaarde van een bedrijf in de keten. Door het intern cascaderen van warmte en het daarna opwaarderen van de restwarmte voor hergebruik in warmtenetten, is de energie intensiteit van Fennenoord iets hoger, maar lokaal maatschappelijk gezien (in de waardeketen) wordt de energie intensiteit verlaagd. Dit komt omdat de restwarmte met warmtepompen wordt opgewaardeerd. Dit reduceert drastisch de energie intensiteit van bedrijven en huishoudens in de omgeving.

Ook met de productie van biobased meststoffen en biobased chemische grondstoffen verduurzaamt Fennenoord meerdere productieketens. Dat doet het bedrijf met de duurzame voordelen zoals een lagere NOx-uitstoot, voorkomen van ammoniak-uitstoot en andere milieu voordelen.

Omdat wij bijdragen aan de SDG’s zijn wij finalist geworden voor de verkiezing Starter met Impact Oost-Nederland 2022. Meer dan 200 startende ondernemingen deden mee aan de voorronde. En nu mag jij op ons stemmen! Mogen we op je stem rekenen?

Fennenoord finalist ‘Starter met Impact Oost-Nederland 2022’

Neem Contact Op

3 + 11 =

Albertus van Leusenweg 14
7425 CE Deventer


+31 (0) 570 763 764