SDG 9.1:
Mobiliteit

Deze maand hebben we het regelmatig over de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.
  • Datum: 17 november 2022

SDG 9.1

Deze maand hebben we het regelmatig over de Sustainable Development Goals van de UN. Sustainable Development Goal nummer 9.1 heeft als invalshoek Mobiliteit. Hierin wordt gestreefd naar een veilig, robuust en duurzaam mobiliteitssysteem. Uiteraard met een minimale negatieve invloed op de leefomgeving.
Fennenoord BV produceert bio-LNG. Deze bio-brandstof is geschikt als transportbrandstof voor o.a. vrachtwagens. Deze vrachtwagens emitteren door de bio-LNG minder stikstof-verbindingen en maken minder geluid. De transporteurs van Fennenoord worden aangemoedigd om deze bio-LNG te gaan gebruiken.
Ook vangt Fennenoord de ammoniak uit de mest af en maakt daarvan ammonia. Dit kan bijv. gebruikt worden om AdBlue te maken in combinatie met de vloeibare CO2 die we maken uit de mest.

Omdat wij bijdragen aan de SDG’s zijn wij finalist geworden voor de verkiezing Starter met Impact Oost-Nederland 2022. Meer dan 200 startende ondernemingen deden mee aan de voorronde. En nu mag jij op ons stemmen! Mogen we op je stem rekenen?

Fennenoord finalist ‘Starter met Impact Oost-Nederland 2022’

Neem Contact Op

13 + 8 =

Albertus van Leusenweg 14
7425 CE Deventer


+31 (0) 570 763 764